Фитнес БГПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ : Български ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ

Чужди печатни издания

Fitness анатомия


Незаменим помощник в тренировките за начинаещи и напреднали

Автор: Пат Манокиа

Дата на излизане: 23.09.2008 г.

Формат: 19,5 х 25,5 см

Обем: 192 цветни страници.


Книгата „FITNESS АНАТОМИЯ“ показва по уникален начин как функционира тялото при физическа активност, благодарение на:

-цветни анатомични илюстрации на мускулите, участващи във всяко упражнение;

-указания кои мускули са активни и кои стабилизиращи;

-инструкции за изпълнението на упражнението, придружени с цветни снимки;

-предложения за модификацията му съобразно различните нива на сложност;

-визуален индекс на упражненията за по-бърза ориентация в съдържанието;

Всички знаем, че физическите упражнения са ключът към красивата и хармонична фигура. Завиждаме на професионалните спортисти, чиито тела изглеждат като изваяни от скулптур. Истината е, че те не просто тренират, а знаят как да го правят. За щастие, вече не е нужно да сме атлети или специалисти по анатомия, за да научим как да се упражняваме умно.

„FITNESS АНАТОМИЯ“ предлага различен и лесен за възприемане подход към анатомията на упражненията – полезен както за професионални спортисти и треньори, така и за любители. Тя обяснява нагледно какво точно се случва с тялото по време на тренировка. Всеки раздел съдържа основния набор от упражнения, свързани с определена мускулна група, които се включват в една типична фитнес програма. Упражненията са придружени с инструкции за правилното им изълнение и възможните грешки, а след това компютърният модел илюстрира работата на конкретните мускули, както и степента им на участие в движението.

Тази книга е за всички, които се интересуват от фитнес, както и специално за онези, които искат да развият определени мускули или точно обратното – да ги защитят поради мускулни травми.

Пат Манокиа е основател и собственик на центъра за превантивна медицина „Ла Палестра“. Той е фитнес експерт на сутрешното шоу „Good Morning America“ по телевизия ABC и редактор за списанията „Women’s Sport and Fitness” и „Allure“. Живее в Ню Йорк, САЩ.


Издателство: AMG Publishing Bulgaria, www.amg-bg.com
ЦЕНА: 26.00 лв.
Fitness анатомия - Фитнес БГ


MEN'S HEALTH-Спортните травми

Разнообразни тренировъчни програми за възстановяване след всякакви травми.

от редакторите на MEN’S HEALTH MAGAZINE

Дата на излизане: 25.10.2007 г.

Формат: 14 х 21,6 см.

Обем: 96 пълноцветни страници

Описание на книгата:

Какво беше това? Колко пъти сте тичали, вдигали сте тежести или сте играли футбол, когато сте чували онова, от което сте се ужасявали? Пукота. Изхрущяването. Усещането, че нещо се разкъсва в коляното, рамото или глезена ви. Преди да дойде болката, това е познатият ужас. После, докато налагате с лед подутата става, се чудите: как стана това? Какво ще каже лекарят? Как мога да предотвратя случването на такова нещо в бъдеще?

Тази книга отговаря на всички тези въпроси и предлага тренировъчни програми, съставени от професионалисти, които да ви помогнат да си върнете силата и гъвкавостта след каквато и да е травма. Тя включва също така експертни медицински и спортни съвети, които ще ви помогнат безопасно да се върнете към формата, в която сте били преди травмата, без да подлагате на стрес зарастващите си кости, стави и мускули. Ако в момента нямате травма, използвайте тренировките и насоките за предпазване във всеки раздел, за да направите предотвратяващ ход срещу бъдещи спортни травми.

За авторите

Men's Health e водещото списание в света за мъжки лайфстайл. То е единственото мъжко списание, посветено на практически позитивни действия, които правят живота на мъжа по-добър.

Издателство:AMG Publishing Bulgaria
ЦЕНА: 8.00 лв.
MEN'S HEALTH-Спортните травми - Фитнес БГ


MEN'S HEALTH-Тренировка без тежести

Разнообразни тренировъчни програми за цялото тяло.

от редакторите на MEN’S HEALTH MAGAZINE

Дата на излизане: 16.08.2007 г.

Формат: 14 х 21,6 см.

Обем: 96 пълноцветни страници

Описание на книгата

Когато си представяме една съвременна фитнес тренировка, във въображението ни винаги се появява образът на мъж в гимнастическия салон, който стои, седи или лежи върху уред, отрупан с тежести. Макар да е безспорно, че тренирането с тежести може да бъде важна част от фитнес програмата, съществуват многобройни практически начини, чрез които една тренировка без тежести може да бъде също толкова резултатна и да служи като алтернатива. Дори за определени типове мъже в зависимост от фитнес целите, които са си поставили тренировката без тежести може да бъде по-благотворна.

Преди всичко една такава тренировка може да се извършва почти навсякъде. Класическото оправдание: „Нямам време да отида в гимнастическия салон”, не важи, когато тренирате по този начин. За гимнастически салон може да ви служат всекидневната, спалнята или дори кабинетът ви. Проучванията показват, че дори само 15-минутна резултатна, балансирана тренировка, може да даде огромен резултат. Е, кой не разполага с по петнайсет минути на ден, които да посвети на упражнения без тежести, независимо по кое време на деня?

За авторите

Men's Health e водещото списание в света за мъжки лайфстайл. То е единственото мъжко списание, посветено на практически позитивни действия, които правят живота на мъжа по-добър.

Издателство:AMG Publishing Bulgaria
ЦЕНА: 8.00 лв.
MEN'S HEALTH-Тренировка без тежести - Фитнес БГ


назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

На сутринта след празника пред блока със вой спира линейка, от нея изскача доктор и се засилва по етажите. Звъни на врата, отварят му и пита:
- Вие ли сте викали лекар-махмуролог?
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6762s