Фитнес БГЛюбопитно

По-добре е не всички да ви харесват

По-добре е не всички да ви харесват - Фитнес БГ Взискателността при избора на партньор за романтични отношения повишава привлекателността на човека в очите на околните, твърдят изследователи от Северозападния университет в Еванстън (САЩ).

В проведения от тях експеримент са участвали 156 студенти. Младите мъже и жени са имали възможност да общуват с представителите от противоположния пол в продължение на 4 минути. След всяка среща участниците са записвали колко симпатичен е всеки от потенциалните им партньори и са определяли неговата сексуалната привлекателност, след което отзивите са били поместени в специален сайт.

Оказва се, че участниците, избрали повече потенциални партньори, са по-често отхвърлени от другите. “Ако вие не сте взискателни, хората ще почувстват това и вие няма да им се харесате, дори в техните очи ще изглеждате отчаяни”, заявява доктор Ели Финкел, един от авторите на изследването.

Психолозите смятат, че най-добрият начин за предизвикване на симпатия е да покажете на човека, че той ви се харесва. Оказва се, че в романтичните отношения действат други закони. Ако всички наред ви се харесват, вие ще изглеждате отчаян. А отчаяният човек въобще не е привлекателен.

“Ако всички ви се харесват, вероятно вие няма да се харесате на никого. Ако сте избрали само един човек има по-голяма вероятност и вие да му се харесате. Много важно е партньорът още от първата минута на общуването да се почувства единствен”, обяснява Пол Истуик за BBC.

“Този, който ви се харесва трябва да бъде убеден, че на всички останали ще им бъде много трудно да се “сдобият” с вас”. По този начин коментира резултатите от изследването психологът и социологът Сюзън Шречър от университета на щата Илинойс.

Източник:zdrave.bg


назад

Още любопитни статии:

» Фейсбук: ползването на Like бутона може да разкаже много за нас самите
» Диетата на Щефи Граф
» Фитнес според зодията? Защо пък не!
» Защо сънуваме
» Диетата на Мадона
» Какво ни прави щастливи...
» Какво подсказват обувките ни за нас
» По-добре е не всички да ви харесват
» Да доживееш до 90...
» Организмът ни винаги знае кога и от каква храна има нужда

вижте всички любопитни статии

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Две мутри в съседни килии на затвора си чукат по стената:
- Брато, ЧНГ!
- Каква Нова година бе, още е жътва?
- Идвам от следователя, каза ми, че ни дават по още една година…
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 1.0973s