Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване

Японски учени доказаха, че системното консумиране на ябълки драстично намалява количеството мазнини в организма.
Публикуваните резултати от направените клинични изследвания
свидетелстват, че изяждането на три ябълки преди основното хранене
понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%.
По време на наблюденията, извършени от японските учени, на група хора
преди храна е бил даван 600 мг ябълков полифенол – вещество, влизащо в
състава на плодовете вещество, спомагащо разграждането на мазнините,
съобщават от geneticsafety.org. Такова количество полифенол се съдържа в
средно три ябълки.
Направеният след храненето анализ на кръвта е показвал, че нивото на
мазнините в кръвта на доброволците е било средно с около 20% по-ниско в
сравнение с тези, на които преди обяд не са били давани никакви добавки.
Според японските учени въздействието на ябълковия полифенол е несъмнено,
но реалният му ефект върху намаляване риска от наднормено тегло все пак
зависи и от количеството храна и хранителния режим.
Източник:
zdrave.bg