Фитнес БГНовини

28.12.2014

Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения

Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения - Фитнес БГ
 Силовите тренировки като цяло са един от най-добрите начини да заздравите костите си, да намалите риска от травми и счупвания, както и да предотвратите остеопорозата в напреднала възраст. Има две упражнения обаче, които са по-ефективни от всички други. Днес ще ви кажа, кои са те.

 Макар всички упражнения с добавени тежести да са ефективни в удебеляването на костите, упражненията, които натоварват гръбнака са далеч най-ефективните. Става дума за мъртвата тяга и клековете. Ново изследване, проведено сред жени занимаващи се със силов трибой (лежанка, клек и мъртва тяга), демонстрира това твърдение много ясно. Две от жените, участващи в проучването са на съответно 48 и 54 години, като и двете се занимават с трибой от 30 години. Тестовете показват, че костната им плътност, е значително над нормите за жени на тяхната възраст. Не само това, но костните им структури са над нормата и за жени между 20 и 29 години, периодът, когато костните структури са най-здрави. И двете състезателки са изпълнявали клек и тяга един до два пъти седмично със 75% интензитет.
 
 Сами виждате колко ефективни са тези упражнения в заздравяването на тялото ви. Естествено не е нужно да се занимавате 30 години, за да постигнете подобни резултати. Добавянето на клек и тяга към тренировъчната ви програма един път седмично е напълно достатъчно. Естествено, уверете се, че изпълнявате упражненията правилно, и наблегнете на повече серии с по-малко повторения.


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Пияница се събужда след як запой. Махмурлия, пие му се... Обаче няма сили да стане. Вика кучето си, дъхва му и казва:
- Търси, Шаро, търси!
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.7075s