Фитнес БГНовини

28.12.2014

Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения

Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения - Фитнес БГ
 Силовите тренировки като цяло са един от най-добрите начини да заздравите костите си, да намалите риска от травми и счупвания, както и да предотвратите остеопорозата в напреднала възраст. Има две упражнения обаче, които са по-ефективни от всички други. Днес ще ви кажа, кои са те.

 Макар всички упражнения с добавени тежести да са ефективни в удебеляването на костите, упражненията, които натоварват гръбнака са далеч най-ефективните. Става дума за мъртвата тяга и клековете. Ново изследване, проведено сред жени занимаващи се със силов трибой (лежанка, клек и мъртва тяга), демонстрира това твърдение много ясно. Две от жените, участващи в проучването са на съответно 48 и 54 години, като и двете се занимават с трибой от 30 години. Тестовете показват, че костната им плътност, е значително над нормите за жени на тяхната възраст. Не само това, но костните им структури са над нормата и за жени между 20 и 29 години, периодът, когато костните структури са най-здрави. И двете състезателки са изпълнявали клек и тяга един до два пъти седмично със 75% интензитет.
 
 Сами виждате колко ефективни са тези упражнения в заздравяването на тялото ви. Естествено не е нужно да се занимавате 30 години, за да постигнете подобни резултати. Добавянето на клек и тяга към тренировъчната ви програма един път седмично е напълно достатъчно. Естествено, уверете се, че изпълнявате упражненията правилно, и наблегнете на повече серии с по-малко повторения.


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Не мога вече да си плащам кредита повече от месец. Завчера дойде sms от банката \\\"Звънни ми\\\", на следващия ден няколко пъти ми клипваха(звънят и затварят)...
Сега вече вярвам, че страната е в криза!

Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5479s