Фитнес БГНовини

23.10.2014

Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса? - Фитнес БГ Всички знаете за ползите на интервалното кардио. То е може би най-ефективния начин да изгорите мазнини и да повишите значително издръжливостта и експлозивността си. И все пак, не всички видове интервално кардио са създадени равни. Днес ще ви дам най-ефективните форми на интервално кардио според целите, за да можете сами да решите кое да изпълнявате.

И така, ако целта ви е:
- Отслабване - Спринтове 400 м. Изпълнението е много просто - спринтирате 400 м, след което почивате от 60 до 120 секунди, в зависимост от физическото ви ниво. Повторете 2-6 пъти, отново спрямо физическото ви ниво. Когато започне да ви става лесно, или намалете почивката или увеличете повторенията.
- Издръжливост - Обикновено интервално кардио. Изпълнявате на блокове от по 1 минута. 1 блок трябва да включва спринт и джогинг. Блоковете се определят спрямо нивото ви. Ако отскоро изпълнявате интервално кардио, започнете с 15 секунди спринт и 45 секунди джогинг. Постепенно като задобрявате, може да увеличите времето за спринтиране и да намалите времето за джогинг. Изпълнявайте за 10-15 минути.
- Сила, максимална скорост и експлозивност - Спринтове нагоре по хълм. Спринтирате до върха на хълма, слизате ходейки и след това повтаряте. Трудността може да се регулира като намалявате или увеличавате почивката между спринтовете, както и като използвате по-стръмен или дълъг хълм. Изпълнявайте за желан брой повторения, като 5-12 е стандартната граница.

Ето на. Интервално кардио за максимални резултати. Следвайте горните параметри и експериментирайте за себе си за да видите кой вид работи най-добре за вас. До следващия път.

Автор : Павел Владов


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Лъвът свикал събрание в гората за обсъждане на новите порядки, които смятал да въведе.
Първи се изказал заекът и изразил всеобщото недоумение.
После се изказала лисицата и изразила всеобщото опасение.
Последен се изказал лъвът и изразил общото мнение.
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.7281s