Фитнес БГНовини

27.09.2014

Повече мускулна маса с тази проста техника

Повече мускулна маса с тази проста техника - Фитнес БГ Чудили ли сте се дали има начин да изкарате повече от упражненията си? Отговорът е да, и днес ще ви кажа как.

Като привърженик на основните движения, рядко препоръчвам използването на изолиращи упражнения, просто защото ако целта ви е силно и балансирано тяло, изолиращите упражнения може да ви навредят повече, отколкото да ви помогнат. И все пак, има такива хора, които се интересуват единствено от качването на мускулна маса. Тази статия е за тях. Техниката, която ще ви дам днес, е най-ефективният начин да качите много мускулна маса бързо, и трябва да се използва само с изолиращи упражнения. Ето и как да го направите.

Контролирани контракции
Мускулния растеж зависи от няколко фактора. Времето под напрежение е един от по-важните сред тях. Най-лесният начин да увеличите времето под напрежение на работещия мускул е да забавите скоростта на повторенията. За целта просто изберете относително лека тежест, и започнете да изпълнявате повторенията бавно. Концентрирайте се върху работещия мускул и го стягайте възможно най-много. Когато стигнете до върха на повторението, задръжте за 2-3 секунди, стягайки възможно най-силно. След това спуснете тежестта отново бавно и контролирано, като пак сте концентрирани върху мускула. Едно повторение трябва да ви отнеме между 12-15 секунди. Естествено не е нужно да засичате времето, но това са основните граници. Сами може да си представите, че една такава серия ще ви отнеме близо 2 минути. За това, използвайте тази техника в края на тренировката си с 1 или 2 упражнения за 1 мускулна група, изпълнявайки 8-10 повторения за 2-3 серии. Тоест, всяка тренировка използвате тази техника за различна мускулна група. Следвайки тези параметри, за по-малко от месец ще забележите значителни увеличения в мускулната ви маса, стига да се храните добре и да се възстановявате.

Сигурен съм, че тези от вас, които искат да качат мускулна маса, ще са доволни от горната техника. Опитайте и се уверете сами. До следващия път.

Автор : Павел Владов


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Избягал затворник се вмъква в дома на едно семейство, завързва ги и започва да тараши по шкафовете. Мъжът прошепва на жената:
- Скъпа, ако искаме да останем живи, не трябва да му пречим!
- Дори и да поиска секс?
- Ще се наложи да се примирим - нали искаме да останем живи?!
- Радвам се, че гледаш така трезво на нещата. Докато ме завързваше, бандитът спомена, че сигурно е щял да ни убие, ако не си бил толкова симпатичен.


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6528s