Комбиниране на храните

Днес ще споделя с вас информация, която ще подобри качеството на
храненията ви, в последствие и ще подобри здравето ви и цялостното ви
физическо състояние, наред с други фактори. Това за което говоря, са
комбинациите на различни храни.
Някой от вас вероятно са чували
за това, което ще споделя с вас, въпреки че тази информация не е широко
разпространена. Има видове храни, които не трябва да се приемат заедно,
както и такива, които е препоръчително да се приемат заедно. Тези
комбинации, които трябва да се избягват, са храни, които тялото не може
да усвоява пълноценно едновременно. Такива комбинации включват риба и
млечни продукти, плодове и месо и още няколко други. На кратко казано,
отделните
ензими , свързани с усвояването на тези храни не могат да
съществуват заедно, и едната от храните в тези комбинации бива усвоена
напълно, а другата остава да се разлага в червата ни, което води със
себе си
множество проблеми, както вече знаете. От
друга страна, има комбинации от храни, които не само могат, но и трябва
да се приемат заедно, тъй като съвместният им прием подобрява
усвояването им. Пример за такава комбинация е например месо с картофи,
тъй като в месото има малки дози отрова, която се неутрализира от
картофите. Друга страхотна комбинация, особено за
вегетарианците е ориз
със боб или леща, понеже тези две храни допълват протеиновия профил на
ориза.
Това разбира се са само част от
комбинациите, както
полезните, така и вредните, има още много информация относно този тип
съчетаване на храните. Ако това е тема, която ви е интересна, споделете
във
facebook страницата ни, и ще напиша още статии по нея. До следващия път.
Автор : Павел Владов