Фитнес БГНовини

23.08.2014

5 храни, които забързват метаболизма ви

5 храни, които забързват метаболизма ви  - Фитнес БГ Бързият метаболизъм е равен на бързи резултати, всеки знае това. Най-добрият начин за забързване на метаболизма са упражненията, но има и храни, които пряко или непряко помагат допълнителното забързване на метаболизма. Днес ще ви запозная с 5 от тях.

1. Грейпфрут
Проучванията сочат, че грейпфрута може да намали нивата на инсулин, което от своя страна води до по-бързото преработване на храната след ядене. Това значи, че ще горите повече калории и няма да натрупвате излишни мазнини.

2. Чисти протеини

Протеинът в пилешкото, пуешкото и други чисти източници забързва метаболизма допълнително, тъй като тялото отделя повече енергия за разграждането и усвояването му. Освен това, протеинът е ключов компонент в изграждането на мускулна маса.

3. Зелен чай
Зеленият чай съдържа кофеин, който ускорява пулса ви и забързва метаболизма. Освен това, в зеленият чай се съдържа веществото EGCG, което стимулира нервната ви система и подпомага по-бързото горене на мазнини.

4. Броколи
Този супер зеленчук е способен на всичко. Броколито е богато както на калции, така и на витамин C. Тези два елемента работят заедно за по-ефективното горене на мазнини. Калцият активизира метаболизмът ви, докато витамин C помага на тялото ви да усвоява повече калции. Млечните продукти са едни от най-богатите на калции храни, така че съчетаването им с броколи или други храни богати на витамин C, също е добър вариант.

5. Бадеми
Въпреки, че са доста калорични, бадемите съдържат много полезни мазнини, които са страхотни за цялостното здраве, като също така помагат забързването на метаболизма. Внимавайте с количествата все пак.

Добавяйки тези 5 храни към менюто ви в съчетание с тренировъчен режим за нула време ще ускори както метаболизма, така и резултатите ви. До следващия път.

Автор : Павел Владов


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5946s