Фитнес БГНовини

31.08.2014

По-големи коремни мускули и по-дълготрайни резултати

По-големи коремни мускули и по-дълготрайни резултати - Фитнес БГ Днес ще ви дам два съвета, както заглавието подсказва, които да приложите за повече резултати. А те са следните:

Тренирайте коремните си мускули често и с тежести
Това е важно, понеже коремните мускули са съставени основно от бързи мускулни влакна, които имат най-голям потенциал за растеж. Високите повторения (12+), които повечето хора правят, при това на упражнения със собствено тегло никога няма да ви донесат плочките, за които мечтаете, поради няколко причини:
- високите повторения не увеличават пряко размера на мускулите, а просто ги правят по обемни чрез задържането на вода и хранителни вещества в тъкан около самите тях
- когато няма увеличаване на тежестта или трудността, мускулът няма стимул да расте
- високите повторения не увеличават силата, а всички знаете, че това е основен фактор за мускулен растеж

Така че ако искате плочки, за които биха ви завидяли повечето фитнес модели, ето какво трябва да правите:

1. Тренирайте коремните си мускули по-често, за предпочитане 2-3 пъти на 10 дена или 2 пъти седмично. Това ще ускори мускулния растеж, което от своя страна ще ви донесе по-бързи и видими резултати.
2. Забравете за коремните преси и други такива упражнения. Започнете да тренирате коремните си мускули с тежести и упражнения със собствено тегло, които ви предизвикват. Упражнения като молитва (prayer), драконов флаг (dragon flag), чистачки (windshield wipers) и т.н. са страхотен избор. За упражненията с тежест изпълнявайте 2-3 серии по 8-12 повторения, като е хубаво да добавите и 1-2 по-тежки серии (5-8), тъй като както споменах, коремните мускули са съставени основно от бързи влакна, а те растат най-добре при упражнения с големи тежести. За упражненията със собствено тегло изпълнявайте отново 2-3 серии по 8-12 повторения, но се стремете да ги правите по-бавно, за да увеличите трудността.

Следвайки тези препоръки, за отрицателно време ще видите подобрение в коремната си мускулатура. Естествено ако имате голямо количество подкожни мазнини ще е нужно първо да отслабнете, за да видите резултатите. Вижте статиите ми за отслабване.

Приемайте креатин докато не тренирате
Другият ми съвет към вас е свързан с креатина. Скорошно изследване показва, че приемът на креатин в периоди на намалена физическа активност (тоест, когато спрете да тренирате), превантира загубата на мускулна маса, и в по-малка степен на сила. Така че ако поради една или друга причина нямате възможност да тренирате за удължен период от време (повече от 2 седмици), просто приемайте по 5-10 грама креатин на ден. Това ще намали загубата ви на резултати от към сила и маса. Сигурен съм, че тази информация ви радва също толкова, колкото и мен. Е, това беше за днес. До следващия път.

Автор : Павел Владов


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Един отива в полицията и се оплаква:
- Жена ми изчезна!
- Кога?
- Преди две седмици.
- И защо чак сега идваш да кажеш?
- Ами до сега празнувахме с приятелите.
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6116s