Фитнес БГНовини

15.03.2014

Още два съвета за повече резултати

Още два съвета за повече резултати - Фитнес БГ Преди време ви дадох 2 бързи съвета за повече резултати. Днес ще ви дам още 2, които ще ви помогнат да увеличите резултатите си мигновено.

1. Спирайте на върха на всяко повторение
Повечето хора правят повторенията машинално и с бързо темпо между тях. Проблемът с това е, че по този начин сваляте натоварването от мускулите, тъй като използвате еластичния рефлекс. Така движението става по инерция и мускула извършва много малка част от работата. За да предотвратите това, спирайте за една секунда между повторенията. Тоест, спускате тежестта контролирано надолу, експлодирате нагоре, спирате за 1 секунда и повтаряте. В началото този метод може да ви е по-труден, тъй като до сега сте си служили с инерция, но след време това ще отмине и дори ще станете по-силни във всичките си упражнения. Освен това, като допълнение изпълнявайте упражненията с пълното им движение. Например на лежанката спускайте хубаво до долу, докато лоста докосне леко гърдите ви и след това изстреляйте нагоре.

2. Заключвайте ставите
си
Да заключвате ставите значи да изпъвате ръцете или краката си докрай в края на всяко повторение. Има техника, която диктува да не заключвате ставите, за да съсредоточите цялото натоварване в мускула. Да, това ще предизвика по-голям мускулен растеж, но ще ви "вдърви", тоест ще намали направи мускулите ви много стегнати и няма да може да се движите в пълната ви равнина на движение. Освен това този метод уврежда ставите ви и ги износва много бързо. Тялото ни е създадено да се движи свободно и в пълното поле на движение. Това не е толкова съвет, колкото превантивна мярка, но въпреки това определено е добре да го знаете.

Още два съвета за още повече резултати. До следващия път.

Автор : Павел Владов


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Стоят двама и пушат. Единият вика:
- Абе ще взема да откажа пушенето... Вчера толкова лошо ми стана, направо не мога да ти опиша.
- А ще зарежеш ли и пиенето?
- Не, не ми беше чак толкова лошо.
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5310s