Фитнес БГНовини

27.09.2008

Wii Fit или как се играе фитнес?

Wii Fit или как се играе фитнес? - Фитнес БГ
Wii Fit системата на Nintendo е приставка към конзолата Wii, която чрез балансираща дъска разпознава движенията на тялото. Концепцията е амбициозна: Wii Fit да играе ролята на персонален треньор и да превърне фитнесът в забавление.
The Entertainment Group показа за първи път Wii Fit на киберизложението Е3 2007, а официалната му премиера на пазара беше на 1-ви декември миналата година в Япония. Играта е част от стратегията на Nintendo за вдигане на имиджа на видеоигрите, като изкарва на преден план спорта, здравето и забавлението за цялото семейство.       

Wii Fit се състои от балансираща дъска “Wii Balance Board”, която взаимодейства чрез wireless с Wii конзолата, и трейнинг софтуер. Дъската е снабдена с 4 сензора за движение и се контролира от дистанционното на конзолата. В това уникално периферно устройство има вграден кантар, който отчита теглото, и натиска, оказван върху дъската. Wii Balance Board е с изключително висока чувствителност и регистрира дори най-леките потрепвания на краката.      

Още щом регистрирате вашето Mii в играта, въведете датата на раждане и височината си, Wii Fit ви подканва да стъпите на дъската, за да ви претегли. След няколко секунди на екрана се показва изчисления индекс на телесната маса (BMI), който ви определя като тежащ под минимума, с идеално или с наднормено тегло. Следва елементарен тест за баланса преди да видите изписана на екрана вашата Wii Fit възраст.   

Wii Fit има 4 форми на упражнения, които помагат да подобрите баланса на тялото и да оптимизирате теглото си: йога, мускули, аеробика и игри за баланс. Първите две са доста сериозни тренировъчни програми (включват 15 йога пози и 15 движения за мускулен тонус), при които виртуален треньор (сами избирате мъж или жена) ви наставлява в изпълнението на различни упражнения. В зависимост от това как се справяте, той ви хвали или критикува. Аеробиката (джогинг, въртене на обръч, бокс и др.) и игрите за баланс (ски, сноуборд и др.) са забавната част от Wii Fit. Игрите са лесни за заучаване и позволяват сами да избирате нивото на трудност. За жалост, на по-ниските нива на трудност най-високата степен се достига бързо. Игрите бързо доскучават и запалените геймъри ще останат разочаровани.

Голям недостатък на Wii Fit е липсата на възможност да създавате собствени тренировъчни програми, съчетавайки различните упражнения. Вместо това се налага да избирате всяко следващо упражнение с дистанционното, а така се губи от темпото. В “забавната” част (аеробика и игри за баланс) също има пропуски. Въпреки че от Nintendo рекламират Wii конзолата като забавление за цялото семейство, се оказва, че единственото, което може да правите по двойки е бягането.

Иначе програмата се стреми да поддържа потребителя заинтересован, както и да подава съответната обратна информация за неговия напредък. Тя призовава за редовна проверка на тялото за тегло, баланс и възраст, на която отговарят способностите. Малко дразнещи са добронамерените подсказки за здравето от анимираните Helferleins, чиито здравословни съвети са доста глуповати на моменти.

Wii Fit системата със сигурност не може да замени индивидуалната тренировка. Интензивността на упражненията не е достатъчна. Но за хората, които иначе прекарват времето си предимно пред компютъра и телевизора, играта е първата стъпка към едно по-добро усещане на тялото и по-здравословен баланс. Тази целева група никак не е малка и обяснява високите продажби на Wii Fit в световен мащаб (вече и на българския пазар).

Играта няма да ви направи по-слаби, но все пак може да ви мотивира да започнете по-строг фитнес режим, стига да имате желание за това.

Източник:http://dieti.rozali.com


назад

Още новини:

» Защо захарта е вредна
» 3 храни, които да добавите към диетата си, за повече резултати
» Комбиниране на храните
» Как да подобрите здравината на костите чрез упражнения
» Проста формула за покачване на маса
» Елдата - Супер храна
» 3 добавки за по-анаболни хранения
» Лесен начин да забързате метаболизма си - Съвет за повече резултати
» Медитацията – отвъд модата
» Най-ефективното кардио за бързо отслабване и повече мускулна маса?

вижте всички новини

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Царят лъв строява животните:
- Умните наляво, красивите надясно.
Жабата се обажда:
- Е аз сега какво, да се разчекна ли
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6175s