Потребител:
Парола:
НОВ ПОТРЕБИТЕЛ? | забравена парола

Фитнес БГмасаж

 

Китайски масаж

Китайски масаж - Фитнес БГ Китайският масаж представлява определени действия с ръка или с крайник върху акупунктурнитните точки или върху определени места с цел предпазване от болести и поддържане на тялото здраво.

Основни положения при китайския масаж

Китайският масаж се основава на теорията на китайската медицина и се извършва спрямо нейните основни принципи. При него не се приемат вътрешно лекарства, има много лек страничен ефект, има много добър ефект при лечението на много болести и един сравнително лесен за прилагане лечебен метод. Сферата му на прилагане е сравнително широка, но най-вече се прилага при заболявания на гръбнака, остри заболявания  и наранявания на кръста и мускулите, проблеми с прешлените, със ставите и др.  Масажът трябва задължително да се изпълнява според стандартизираните действия и техники и да отговаря на изискването за продължителност, със сила, равномерно, меко, в дълбочина. Масажът може да се извършва не само с ръка, но и с крак, горната част на ръката или да се използват специални масажни прибори; понякога може да се втриват и специални лекарства, като медицинска паста и крем, олио от вид китайски дъб, сафлор или сусам, талк и други продукти, които да спомогнат за улесняване на масажа. Има много различни известни масажни техники, но най-често срещаните са мачкане и натискане, натискане с един пръст, гладене, клатене, силен натиск и др. Масажът може да се извършва от друг човек или сам на себе си. Когато се извършва от друг е основно за предпазване и лечение на болести, като тук влизат масаж на деца, на основните кости, цигун и др.; а когато човек извършва сам на себе си масаж е основно за поддържане на здравето си и може да бъде насочен към очите, четирите крайника, стомаха, отпускане и др.

Ефект на масажа

Първо, регулиране на функциите на вътрешните органи. Китайската медицина приема промените поради болестта за нарушаване на нормалното функциониране на вътрешните органи. Масажът използва техники с ръка за да възстанови равновесието във функционирането на даден орган и така съответно се постига лечебен и поддържащ здравето ефект.

Действия при масаж

Второ, спомага за свободното движение на ци и кръвта. Тези два елемента са основни субстанции, които поддържат живота. Те се движат и свързват по меридианите. Ако в тези проходи настъпи промяна, това ще се отрази на вътрешните органи и съответно ще предизвика заболяване; а ако някой орган заболее, пак посредством тези канали това ще се отрази в целия организъм. Масажът, чрез специални техники, може да активира функциите на меридианите за да може кръвта и ци да се движат нормално, съответно да се регулират функциите на органите и да се излекува заболяването.

Действия при масаж

Трето, регулиране на мускулите, костите и свръзките. По отношение на кожата, масажът спомага за отварянето и; за мускулите – за гъвкавост и нормална работа; за вените – да премахне опасността от запушвания и да се движи нормално ци и кръвта. Масажът може директно да оправи сериозни проблеми с мускулите и костите, затова, без значение дали болестта е вътрешна, проявяваща се навън, или обратно, както и при наранявания и изкривявания, може да се прилага масаж.

 Масажни салони | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

- Знаеш ли, че Иван спечели от тотото 500 хиляди. И то само седмица след сватбата!
- Горкия. Никога не му е вървяло…


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.6594s