Потребител:
Парола:
НОВ ПОТРЕБИТЕЛ? | забравена парола

Фитнес БГмасаж

 

Ароматерапия

Ароматерапия - Фитнес БГ Ароматерапията е позната от дълбока древност. Тя е лечебен метод, при който се използват естествено извлечени от растението етерични масла. Преди повече от 5000 г. тези масла са били използвани при ритуали, церемонии и обреди в Египет, Месопотамия, Древна Гърция, Индия, Китай, Япония. Те въздействат на ниво фини полета на човека. Влияят върху мисълта. Поради тази важна роля, днес стойността на етеричните масла е по-висока  дори от златото и скъпоценните камъни.
Етеричното масло се извлича от различни части на растенията: цветове, листа, плодове, семена, корени – в зависимост от лечебното им въздействие. Получават се чрез дестилация или чрез студено пресоване.
Всяко масло има специфично действие. Трябва да се има предвид, че ако едно масло е добро например за нервната система на даден човек, то в същото време може да окаже неблагоприятно въздействие върху кръвното налягане. Затова е нужно съдействието на специалист, който ще Ви насочи към масло, което да покрие и двата проблема. По принцип няма метод на лечение, който да е универсален. В повечето случаи се съчетават иглотерапия, ароматерапия, хомеопатия и др.
   
Етеричните масла не се използват, ако човек има алергия към даден продукт.
Ако до момента на употребата не е имало случай да се установи това и се получи алергичен проблем (обрив, кашлица, гъделичкане в носа и гърлото и др.), в зависимост от симптоматиката се въздейства с вода или хомеопатично лекарство.

Маслата проникват в нас по три пътя - кожа (масаж), нос (вдишване) и през устата. Последното се прилага много внимателно и само по предписание на специалисти. Най-голям ефект се получава чрез използването им в масажа. Проникването става бавно, но трайно. Въздействието на ниво кожа, подкожна тъкан, мускули, сухожилия и във вътрешността достига в много омекотен вариант. От друга страна аромата на масажното масло се вдишва по време на масажа.
Представете си как в рамките на един час – час и половина Вие сте се потопили в аромат с цялото си същество, въздейства Ви се чрез мириса, чрез докосването, отпуснали сте се и мисълта Ви започва да работи на съвсем други вибрации; усещате как цялата Природа е дошла да Ви помогне. Тези продукти са около Вас. Възползвайте се от познанията на човечеството отпреди хиляди години. Тези знания са ни оставени, за да не прекъсваме връзката си с Първоизточника на Живота.
   
Етеричните масла имат широко приложение при простудни заболявания, обща умора, целулит, безсъние. Ние ги използваме при масажите, които правим, чрез мека комбинация на техните свойства, съобразно специфичните проблеми на хората. Невероятен оздравителен ефект имат те, приложени при мигрена – един от бичовете на съвременното общество. Не по-малко лечебен ефект оказват и при ставни проблеми и мускулни напрежения и болки.
На всеки, който до момента не се е възползвал от силата на ароматерапията, препоръчваме да го направи по един от начините, който му допада. Което и да предпочетете, ще спечели Вашето самочувствие, здраве, излъчване, мислене, работоспособност, мироглед. Това е така, защото цялото Ви тяло, вашата аура, започват да трептят на друга честота. След няколко процедури ще станете по-малко раздразнителни, по-малко напрегнати, по-малко агресивни; ще започнете да гледате по-позитивно на живота, ще започнат да Ви идват хубави идеи за Вашето усъвършенстване и за това как да избягате от скуката. Ще привлечете хора, които ще Ви бъдат спътници в новия Ви начин на живот.

 Масажни салони | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Две мутри са на почивка в Бразилия. Цялата група излиза от туристическия автобус и екскурзоводът предупреждава:
- Господа туристи, имайте предвид, че половината от населението на страната е болно от СПИН, а другата половина от туберкулоза.
Едната мутра се била заплеснала някъде и пита:
- Кво каза тоя бе?
Вторият отговаря:
- Каза, че може да чукаме само тия дето кашлят…


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.6401s