Потребител:
Парола:
НОВ ПОТРЕБИТЕЛ? | забравена парола

Фитнес БГхрани и диети

 

9 правила за успешно отслабване

9 правила за успешно отслабване - Фитнес БГ
Многобройните наблюдения показват, че след приключването на строгите диети теглото при повечето хора много бързо се възстановява, а при някои дори надхвърля предишните рамки. Има много съвети за това как да не се стигне до този така нежелан резултат. По-долу сме се опитали да изброим няколко от тях, за които диетолозите смятат, че са най-ефективни и в голяма степен могат да гарантират успех в борбата с наднорменото тегло:

1. Не се отчайвайте от първия неуспех! Дори ако сте опитвали да спазвате строга диета и тя се е оказала неуспешна. Най-честата причина за неуспеха е слабото познаване на човешкия организъм. Около 98% от пълните хора са с абсолютно нормална обмяна на веществата. За успешната борба с наднормените килограми всъщност се нуждаем най-вече от знания, увереност в успеха и решителна нагласа.

2. Важно е да си дадете сметка за допуснатите грешки. Открийте сами своите слаби места или се обърнете за съвет към диетолог.

3. Помнете, че “омразните” мазнини са просто хранителен запас, който по някакви причини организмът е решил да трупа. Те трябва да се използват за енергийни нужди. Това усещане е по-продуктивно, отколкото натрапчивите мисли за избавяне от теглото на всяка цена. Доказано е, че лутайки се между диети, сривове и възстановяване на теглото, човек дебелее много по-бързо, отколкото ако изобщо не се е опитвал да отслабва.

4. Ако искате да отслабнете, изберете начин на живот, който води постепенно до намаляване на теглото. Преди да промените своето хранене и навиците си да се движите, си задайте въпроса: “Щях ли да правя това, ако не се готвех да отслабна?”. Ако отговорът е да, значи сигурно сте открили каквото ви трябва.

5. Всичко, което планирате да направите, трябва да ви харесва и да ви носи полза - независимо с каква цел сте го започнали.

6. Не се опитвайте да отслабвате непрекъснато – организмът не може през цялото време да изразходва мазнините. Съставете си два режима на хранене. Първият да бъде разтоварващ и той наистина да води до отслабване. Вторият трябва да е по-мек - той просто не трябва да ви позволява да напълнявате.

7. Избягвайте мъчителните диети и прекомерните натоварвания. Това е опасно, тъй като влошава качеството на живот, а освен това скоро ще се появява и желанието да зарежете всички тези усилия.

8. Лекарствата и хранителните добавки помагат малко или поне за кратко в борбата с наднорменото тегло. Те могат най-вече да ускорят отслабването. Натрупването на мазнините е нормален процес, а в медицината няма лекарства за нормални процеси.

9. За да не ядете до късно, лягайте си по-рано! Освен всичко пълноценният сън облекчава и контрола на теглото.

Източник:http://dieti.info


Къде да тренирам | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Син на една мутра се прибира след последния учебен ден и баща му го пита:
- Е, как е, сине, как се справи?
- Пет двойки, тате... - отвръща синчето.
- Мале-е-е, голям бой ще падне!
- Знам, тате. Вече съм им взел адресите.
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.5801s