Рибата е богата на белтъчини, нискокалорична и лесносмилаема храна. Безкрайно полезна и здравословна е по всяко време на годината. И все пак няма по-подходящ сезон от лятото за започване на рибена диета.
Диетата се спазва 2-3 дни седмично, в продължение на 4 седмици, като през останалите дни храненето е с нормално меню. Очакваното отслабване е с около 1-1,5 кг седмично. Общо за целия период се свалят около 4-5 кг.
Дневно меню:Закуска:
1 варено яйце (или 50 г обезсолено краве сирене)
1 тънка филийка пълнозърнест хляб
1 чаша билков чай без захар
Обяд:
300 г нетлъста риба (варена, печена или задушена без мазнина)
1 средно голяма ябълка
1 чаша билков чай без захар
Вечеря:
200 г нетлъста риба (приготвена без мазнина)
1 ябълка или друг плод (без банани)
1 чаша билков чай без захар
Освен задължителното лимонче към рибата, не забравяйте и подправките. Скумрията е най-вкусна, когато е подправена с черен пипер, магданоз и босилек.
Пъстървата върви с дафинов лист, кориандър и чесън. Бялата риба овкусете с лук и червен пипер, а сьомгата само с чесън. Най-ароматна е рибата, запечена във фолио.
Източник:
http://rozali.com