Потребител:
Парола:
НОВ ПОТРЕБИТЕЛ? | забравена парола

Фитнес БГза дамите

 

Непълноценното хранене по време на бременност и кърмене

Непълноценното хранене по време на бременност и кърмене - Фитнес БГ
Многобройни изследвания показват, че недостигът на витамини при бременните жени влияе отрицателно на показателите на растежа и нервно-психическото развитие на детето.
Жените, които не приемат допълнително по време на бременността и кърменето достатъчно количество витамини (чрез храната или чрез допълнителен източник), не са в състояние да осигурят и на детето си необходимото количество от тях.
Витамините, съдържащи се в кърмата, покриват само половината от потребността на детето от витамини.
Изследването на витамините при децата на естествено хранене, показва, че при 52-67% от тях е намалена екскрецията на витамин С и В2, което свидетелства за тяхната недостатъчна обезпеченост с витамини. Децата, родени от майки, които не са приемали допълнително витамин В2, в периода на кърменето също имат недостиг на този витамин.
Ненапразно съдържанието на витамини в кърмата се разглежда като метод на диагностика на хиповитаминозните състояния на кърмещите жени. Не трябва да се забравя, че хиповитаминозното състояние на жената се отразява отрицателно и на нейното здравословно състояние, то повишава умората, раздразнителността, влошава състоянието на кожата, косата способства за развитието на анемия, забавя възстановяването на организма след раждането.

Източник: http://dieti.info


Къде да тренирам | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Един борец толкова додеял на майка си с въпроси как точно се е родил, че жената накрая се заголила и казала:
- Ето от тук си излязъл.
- Леле-е-е - уплашил се борецът - ако бях сбъркал с 5 см, щях да бъда лайно.


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.7948s