Фитнес БГфитнес и боди билдинг

 

Анаболните стероиди и черния дроб

Анаболните стероиди и черния дроб  - Фитнес БГ
Въздействието на анаболните стероиди върху черния дроб остава недоразбрано и по тази причина подценявано.

Черният дроб е химическата лаборатория на организма - в него се синтезират редица жизненоважни вещества и се обезвреждат токсините. Ето защо когато той не функционира добре, страда цялото тяло.

Увреждането на черния дроб от анаболите започва със загиване на отделни клетки и възпаление на тъканта около тях (хепатит). С течение на времето броят на загиналите клетки става все повече и те се заместват с нефункционираща “мъртва” тъкан (цироза). Цирозата е вече необратима загуба на чернодробна функция. След време в някои случаи тя може да премине в чернодробен рак.

Тези процеси се развиват в продължение на месеци и години, но стават забележими едва когато са напреднали. Преди това обикновено няма никакви симптоми или ако има, те са толкова неспецифични (например по-лесно настъпване на умора), че човек лесно би могъл да ги предпише на по-напрегнатото си ежедневие.

Ето защо ако след като имате тази информация, решите че риска от приемането на анаболи си заслужава, Ви препоръчваме на всеки два месеца да проверявате стойностите на чернодробните си ензими. Тези изследвания дават възможност да се долови чернодробно увреждане още в ранните му стадии.

Най-често се случва увреждането на черния дроб да бъде открито случайно при изследване по друг повод, или пък да се прояви при заразяване с вирусен хепатит. Последното не е безобидно, тъй като в тези случаи хепатитът протича по-тежко, а възстановяването е по-бавно, в някои случаи дори невъзможно.

Не оставайте с погрешното впечатление, че хепатопротекторите (като Карзил), неутрализират риска от увреждане на черния дроб. Те имат известно протективно действие върху чернодробните клетки, но то не може да се сравнява по сила с увреждащото въздействие на анаболите. Ето защо, не приспивайте загрижеността за здравето си, само защото приемате хепатопротектор.

Източник:http://doctorbg.comКъде да тренирам | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Две мутри спорили на кого сина му е по-тъп. Хванали се на бас и първия извикал своя син и му казал:
- Ето ти 10 лева иди и ми купи БМВ!
И той тръгнал.
Втората мутра казала:
- Това не е нищо. Гледай сега.
Извикал той сина си и му казал:
- Иди вкъщи и виж дали съм там.
И той тръгнал.
След малко двамата синове се срещат по пътя и си казват:
- Мале да знаеш моя баща колко е тъп! Праща ме да му купувам БМВ, а то днеска е неделя и нищо не работи!
- А моя е още по-прост! Изпраща ме да отида до нас да видя дали е там, а не вземе да се обади сам, има токова GSM-и.


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.5369s