Фитнес БГфитнес и боди билдинг

 

Тренировка за гръб на Джей Кътлър

Тренировка за гръб на Джей Кътлър - Фитнес БГ

Според Джей Кътлър - елитен американски културист, за внушителен гръб са достатъчни само 4 упражнения в 3 серии с по 6-10 повторения. При това, изпълнявани в една тренировка седмично.

Набирания на лост
130-килограмовият Джей често използва това упражнение като подготвително преди по-големите тежести. Той увисва на лоста с удобно широк хват и кръстосва крака, като ги свива в коленете. След това бързо се изтегля нагоре, докато гърдите му опрат в желязото. Спуска се бавно и докрай и започва следващото набиране, чак след като напълно спре люлеенето на краката.

Тегления отзад
Джей първо хваща лоста на скрипеца (в широк хват) и едва след това сяда, повдигайки леко тежестта. Това му позволява да разтегне максимално мускулите на ръцете и гърба. Тялото си държи изправено и съвсем леко наклонено напред, колкото да мине лоста зад главата му. Изтегля тежестта в умерено темпо и задържа с допълнителна контракция, преди да я отпусне.

Повдигане дъмбел
Коленичейки с единия крак и подпирайки се със свободната ръка върху лежанка, Джей почти сяда на петата си. С дъмбел в другата ръка той започва изтегляне до гърдите и спускане на уреда до максимално разтягане на мускулите си. Следи движението си в огледало, за да е сигурен, че не се накланя твърде много напред и че не допуска пригърбване.

Гребане на скрипец
С това упражнение Джей дооформя мускулите на гърба си. Сяда на уреда със свити колене, напълно изправен гръб и повдигнати гърди. Тежестта изтегля ниско към корема си, като не й позволява да го придърпва напред. Краката му са леко разкрачени и обикновено работи с права дръжка (вместо показаната на снимките). Това му позволява да разнообразява движението, използвайки от време на време долен или по-широк хват.Къде да тренирам | Вашия коментар | Грешка в текстта

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Животните в гората решили да направят някакво увеселително заведение. Заекът като най-умен казал да направят караоке бар, жабата казала:
- Не, ще направим публичен дом!
Лъвът казал:
- Няма такива работи, ще направим дискотека.
Жабата:
- Няма, ще направим публичен дом!
Лъвът се ядосал:
- Тука едно животно с голяма уста и зелена кожа скоро ще пострада!
Жабата злорадо казала:
- Леле, еба му се майката на крокодила!
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
16 queries executed; Script time: 0.6151s