Фитнес БГстатии

 

Как да направим масаж на краката?

Как да направим масаж на краката? - Фитнес БГ
Лесно, полезно и уместно за всяко време и място.

Освен доказаните ползи за физическото здраве, масажът е известен и с благотворното си въздействие върху емоционалното състояние. Един обикновен масаж може да ви помогне да се справите със стреса на работа, да се отпуснете в къщи или да повдигнете настроението си по всяко време на деня. Основните ползи от масажа са, че подобрява циркулацията на кръвта, намалява стреса и тревожността, облекчава симптомите на депресията, намалява отичането при навяхване и подпомага заздравяването, подобрява мобилността. Не ви е нужен обаче скъп масаж на цялото тяло, за да получите всички тези “благини”. Един бърз масаж на ходилата може да повиши енергията ви и да ви направи по-продуктивна. Предлагаме ви кратко ръководство, за да бъдете сама за себе си терапевт – винаги и навсякъде.

“Подайте ръка” на краката си
Наистина имате нужда само от ръцете си, за да си направите страхотен масаж на ходилата. Ако обаче имате възможност да добавите и една “баня” с топла вода за краката, резултатът ще е още по-добър.

Преди да започнете, запомнете следното:
- Пипайте твърдо, но без да натискате прекалено
- Ако натискате така, че да боли, пипайте по-леко
- Ако имате гъдел, натискайте по-силно, но не чак толкова, че да ви заболи
- Ако ви заболят ръцете, спрете за момент и ги разтръскайте

Масажът – 10 стъпки
1. Накиснете краката в топла вода за няколко минути, за да почистите и омекотите кожата и след това ги подсушете напълно. Ако нямате възможност за тази стъпка – прескочете я.
2. Седнете удобно и поставете лявото ходило върху дясното коляно по удобен за вас начин.
3. Използвайте само капка лосион или масло за масаж и разнесете по ходилото с твърди движения.
4. Хванете крака с ръце, като палците са отдолу на ходилото, а пръстите – на горната част. Като задържате здраво крака, започнете кръгови движения с палците. Масажирайте цялата област отдолу, постъпателно от петата напред до пръстите.
5. С палците правете дълги, дълбоки притискащи движения в посока от петата към предната част. Ако усетите специфична болка някъде, задръжте малко повече на това място, за да се отпусне.
6. Не забравяйте пръстите. Отделете по 30 секунди на всеки един. Масажирайте всеки пръст от основата до върха. Използвайте малки кръгови движения, а след тях – дълги, прави движения от основата към върха. Не пропускайте също и местата между пръстите. След като приключите с пръстите, издърпайте леко всеки един, за да отпуснете ставите.
7. След като сте се погрижили за пръстите, е време да се върнете отново на ходилото. Обхванете го с две ръце, по същия начин, оказан по-горе. Движете палците този път от центъра навън – към петата и пръстите. В същото време правете леки масажиращи движения с пръстите върху горната част.
8. Като държите здраво ходилото, внимателно започнете да го извивате към глезена – първо надясно и после наляво.
9. Отново масажирайте цялото ходило, като при първата стъпка.
10. Не забравяйте, че имате два крака – време е за втория, като повторите цялата процедура.
След масажа краката ви ще се чувстват невероятно – вие също. Обуйте им памучни чорапи, вдигнете ги високо и се наслаждавайте на усещането.

Източник:http://tia.bg


назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Мутра решил да инвестира зад граница в недвижимо имущество. Наел известна фирма за недвижими имоти, която да му намери такова.
Един ден звъни агент и му съобщава:
- Намерили сме за вас страхотна оферта. Старинен замък, втората половина на осемнайсти век…
Мутрата го прекъсва:
- Чакай, чакай, а къде му е първата половина?


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6584s