Фитнес БГстатии

 

5 неочаквани съвета за плосък корем

5 неочаквани съвета за плосък корем - Фитнес БГ
Може би си мислите, че плоският корем е резултат само от изнурителни тренировки в залата за фитнес!? Съвсем не е така. Първите условия, за да се радвате, че нямате излишни мазнини по корема, са... правилното хранене и ниското ниво на стрес.
Какво може да ви помогне, за да го постигнете:

1. Мазна храна!?

Не всички мазнини са вредни за фигурата. Т.нар. мононенаситени (от този тип са омега-3, 6 и 9) всъщност ще спомогнат за намаляване натрупването на т.нар. висцерални мазнини. Скорошно изследване, проведено в Университета “Йейл” показва, че диетата с високо съдържание на мононенаситени мазнини способства за намаляването на мастната тъкан около корема – поне с 1/3.

Освен това този тип мазнини се смятат за профилактично средство срещу заболяванията на сърцето, черния дроб, бъбреците, а също така срещу рака на гърдата и белите дробове. Те се съдържат в най-големи количества в зехтина, ядките, авокадото и тъмния шоколад.

2. Здрави черва!?

Може би ще се учудите, но допълнителен обем на корема добавя... въздухът. За да избегнете това, е достатъчно да спазвате няколко несложни правила:

- Яжте бавно и се опитвайте да не отваряте твърде широко устата си. Докато дъвчете в хранопровода заедно с храната попада и въздух.
- Не пийте газирани напитки. Къде мислите, че отиват мехурчетата?!
- Не наблягайте на продуктите, които водата образуването на газове: зеле, фасул, червен пипер, круши, дори и цитрусови плодове.
- Употребявайте по-малко сол - солената храна провокира жаждата и задържа течностите в тялото.
- Забравете за дъвката. Докато дъвчете, поглъщате твърде много въздух, който попада в хранопровода, а след това - в стомаха.
- Яжте редовно. Нередовното хранене, пушенето и злоупотребата с алкохол също способстват за образуването на газове и пречат на преработването на храната.

3. Сух хляб!?

Повечето хора смятат хлебните изделия за несъвместими със стройната фигура. Това обаче е вярно само отчасти! Хлябът от меките сортове пшеница съдържа най-вредните от гледна точка на добрата талия въглехидрати. Освен това някои производители на хляб добавят в продукцията си специални консерванти – за да остане той мек по-дълго. Този хляб безспорно се продава по-лесно, но не се обработва толкова добре от стомаха.

Не е нужно да се отказвате напълно от хляба. Просто си купувайте специални хляб от твърди сортове пшеница (или сухари)– ще ядете по-малко от тях, т.е. ще приемате и по-малко калории. Освен това този тип хляб съдържа много целулоза, която е полезна за работата на червата.

4. Медитация

Какви ли не грехове се приписват на стреса!? Разбира се, един от основните е, че той е една от възможните причини за затлъстяване. В това има логика - когато човек е изнервен, тялото произвежда повече кортизол - хормонът на стреса, който стимулира глада и особено влечението към сладките и мазни храни.

Освен това прекомерното отделяне на кортизол подава своеобразен сигнал към тялото, което започва да се запасява. По този начин организмът се готви за още по-силни сътресения, когато ще се нуждае от бърз и лесен достъп до запасите от енергия.

Затова – опитвайте се да контролирате стреса. Може като начало да пробвате с ментов чай и медитация (по 5-10 минути всеки ден).

5. Упражнения за гърба

Много хора се опитват да се избавят от мазнините в областта на корема с изтощителни упражнения. От това най-често няма вреда, но няма и особена полза- поне що се отнася до плоския корем.

Жените трябва особено внимателно да подбират комплекса от упражнения. Опитайте например следното: легнете по корем, съберете краката в коленете и повдигнете тялото. Повторете тези движения 15 пъти. След това разтворете краката и легнете изпънати. Вдигайте едновременно краката, като опъвате ръцете напред. Повторете 10-12 пъти. И накрая – в легнало по корем положение вдигнете краката и ръцете, събрани заедно, и се полюлейте. Повторете 20 пъти.
Редовно изпълнявани, тези упражнения помагат не само за плосък корем, но и и за здравината на кръста, гърба и седалището.

Източник:http://zdrave.bg


назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Hа един борец му се родило дете и той отишъл до болницата, за да разбере какво е.
Гледа на една черна дъска във фоаето написани имена и срещу тях цифри:
Петранка - син - 3400
Иванка - дъщеря - 2800
Пенка - син - 3100
Чете борчето списъка и най-отдолу гледа неговата жена: Бонка - син - 1900.
- Е те сега им ебах майката и на доктори и на сестри. Че им счупим главите на сичките, техната мама, точно на мене да пробутат най-евтиното.


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5641s