Фитнес БГстатии

 

Анаболните стероиди и имунната система. Странични ефекти

Анаболните стероиди и имунната система. Странични ефекти - Фитнес БГ
При много клинични изследвания и при наблюдение на атлети бе придобито впечатлението, че анаболите отслабват имунната система. Постоянната употреба на стероиди може да доведе до постоянно отслабване на имунната система и с това до увеличена податливост на инфекции.

За съжаление, пресата изнася пред обществеността непрекъснато погрешна информация за противопоказанията на анаболните стероиди. Това се поражда оттам, че възникващите противопоказания при и без това болни хора се прехвърлят върху здрави атлети, без оглед на правотата на информацията. Изцяло се игнорира и фактът, че повечето противопоказания могат да се лекуват успешно или въобще не възникват при контролирана употреба на медикаментите. Богатата информация по отношение на приложението, продължителността на употреба и намаляването на възможните опасности от стероидите, произхожда от обмена на знания и опит между спортисти и треньори по целия свят. Чрез това употребата на стероиди става по-сигурна.

Оспорваните трудове на хора като Тони Фитон, Джеф Филициано, Стийв Куунс или Бари Садлер наистина вдигнаха много шум, но спортистите по света получиха по-добра представа кое е добро и кое не за определени цели. Може би ние сами сме предизвикали част от стероидната истерия, но това е в крайна сметка за доброто на всички засегнати. Дори само насоките относно остроген-антагонисти като NOLVADEX, терапевтични средства против акне и много други представляват голяма стъпка в правилната посока.

Сега по-долу кратко описание по азбучен ред на противопоказанията и възможните начини на лечение.

АГРЕСИВНОСТ

В сравнение с мъжете, увеличената агресивност при жените понякога е положителен аспект. 10мг DIANABOL снабдяват жената с количеството андроген на мъжа. С това нейното поведение може да се промени из основи. Ако не пречи на работата и отношенията й, може да се допусне, но в противен случай я съветваме надстоятелно да смени медикамента. Мъже с увеличена агресивност биха могли да станат изключително зли и опасни. Или могат да се развият до истински идиоти. В двата случая се препоръчва такива хора да се игнорират поне заради собственото здраве. Ако стероидите не могат да ви убият, това със сигурност ще съумее едно напомпано с тестостерон гладно чудовище/JUICEMONSTER/. Тези мъже можем да посъветваме или да се научат да овладяват агресивността си, или да спрат.

АКНЕ

Един от най-големите проблеми на консуматорите на стероиди е понякога опустошителното акне, възникващо поради повечето анаболи. Разбира се, има и спортисти-като мен- които никога нямат праоблеми с кожата си, но за съжаление това не е правило. Стероиди като ANADROL, HALOTESTIN, TESTOSTERON и подобни са главните противници на здравата кожа. Средства като PRIMOBOLAN, STROMBA, ANAVAR рядко предизвикват кожни проблеми. Акнето не бива да се пренебрегва. То е симптом, че нещо не е наред. Все пак кожата е най-големия орган на тялото и служи не само, за да придържа вътрешностите и костите ви.

Андрогените се свързват с рецепторите на мастните жлези в кожата. Те издават заповед да се произвеждат повече мазнини. Каналите на жлезите в кожата стават по-големи. През тях проникват повече бактерии. Възникват възпаления, порите се запушват, появяват се пъпки и в екстремни случаи големи гнойни кисти, които дори трябва да се третират хирургично. Меко казано, неприятно.

Лекото акне може да се лекува с крем RETIN-A 0,1% разтвор за тялото и 0,05% за лицето. В най-тежките случаи се препоръчва ежедневно да се приемат 10 или 20мг от медикамента ACCUTANE/ ROACCUTAN. С него и най-лошото акне изчезва и в повечето случаи не се появява никога вече. За убиване на проникналите в кожата бактерии се препоръчва лек антибиотик. Тежкото акне в културистичната общност веднага се свързва с употребата на много анаболи. Затова е добре да имате колкото е възможно по-малко кожни замърсявания.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Стероидите увеличават кръвното налягане. При много атлети кръвно налягане до 140/90 се счита за нормално. Много е важно редовно да се проверява кръвното налягане. Ако вашето налягане се повиши над 140/95 е добре да се посети лекар. Високото кръвно налягане може да се съпътства от недостиг на въздух, главоболие и белодробен оток. Високото кръвно налягане може да се лекува със съответните медикаменти.

НАМАЛЕНО ЛИБИДО

Едно много лошо и тежко противопоказание. Тъй като повечето стероиди намаляват функциите на половите жлези, често и сексуалният нагон тръгва по пътя на преходното. Често това възниква поради некомпетентна употреба на медикаментите, грешки при спирането им и подобни. Малка сексуална грешка сигурно може да се прости, но когато се превърне в трайно състояние, ще има отрицателни последствия върху партньорството ви. При това решението е така близко, най-често в хладилника на засегнатите. Решението се казва HCG, поне в повечето случаи. HCG трябва да се съхранява в хладилника и така може да се намери в хладилниците на много спортисти. HCG от хладилника! За съжаление още никой не е успял да констатира от каква дозировка нагоре на стероидите в спалнята вече само се спи. Това със сигурност би било интересно да се узнае

УВЕЛИЧЕНА ЧЕСТОТА НА ЕРЕКЦИИТЕ

Има хора, които на всичко намират кусури, наистина. Но това противопоказание считам за добре дошло. В ниски дози стероидите могат да предизвикат това противопоказание, например тестостерон в дозировка 250 мг седмично. Научих, че и това противопоказание водело до усложнения в партньорството.

ГИНЕКОМАСТИЯ

Това означава увеличаване на млечните жлези при мъжете.много силни андрогени силно ароматизират т.е. превръщат се в женски хормони. Поради увеличаване на женските хормони при мъжете започва растеж на млечните жлези, който евентуално става тумороподобен, но остава доброкачествен. Тумороподобният растеж се наблюдава най-често точно под гръдното зърно.

Тази картина на заболяването може да се избегне, като не се използват силно андрогенни стероиди, като например ANADROL и подобни. Също 20мг NOLVADEX могат да предотвратят тези симптоми. Ако и с този медикамент не може нищо да се направи и набъбването на гърдата продължава, тогава добрият хирург е единственото средство за подобрение. Тук става въпрос за малка корекция, при която се отстраняват първо млечните жлези, после туморът и евентуални малки метастази на тумора. И след операцията гърдите може да останат набъбнали. Това е така, защото често от млечната жлеза трябва да остане част, за да запази формата на гръдното зърно. Ако сте имали проблеми с млечните жлези по време на пуберитета, сигурно ще имате проблеми и като възрастен при употреба на стероиди.

ПРОМЯНА В ЦВЕТА НА КОЖАТА/ ЖЪЛТЕНИЦА

Жълтеницата е едно много опасно противопоказание. Тя сигнализира за тежки проблеми с черния дроб, дори за възпаление на черния дроб. Дълго преди да се оцвети кожата ви, се оцветяват ъглите на очите. Това е сигурен знак за това, че скоро ще възникнат проблеми. Препоръчва се спиране на анаболите и посещение при лекар. Като здрав атлет всеки трябва да приема огромно количество орални стероиди, за да се натъкне на такива проблеми.

НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕСТИСИТЕ

Много стероиди предизвикват свиване на тестисите. Този ефект може да се избегне или намали чрез употребата на HCG, заедно със стероидите.

КОСОПАД

Вече няма съмнение, че косопадът и плешивостта са свързани с високите концентрации на дихидротестостерон при мъжете и жените. Намаляването на концентрацията на дихидротестостерон в тъканта значи е ключът за намаляване на косопада. Концентрациите могат да се намалят по различни начини. Логичен метод е намаляването на цялото андрогенно производство и с това на първоначалната степен на ДНТ тестостерона. Обаче този метод има някои противопоказания, които е трудно да се приемат. Към тях се числят намаленият сексуален нагон, женствеността и растежа на млечните жлези. Втората възможност за намаляване на концентрацията на ДНТ в тъканта се състои в предотвратяване на производството му или на превръщане на тестостерон в ДНТ. Този процес се извършва чрез ензимна реакция. Отговорният за това ензим е 5-алфа-редуктаза. Мъже с наличен недостиг на този ензим нямат проблеми с косопада. Медикаменти, намаляващи производството на ензима, играят решаваща роля при лечението на косопада и при жените. И локалното приложение на такива медикаменти изглежда е от голяма полза.

Единственият подлежащ на изписване медикамент срещу косопад е MINODOXIL, който в международните аптеки и в Германия се среща с търговското наименование ROGAINE. Той намалява или спира производството на ензима и/или намалява свързването на ДНТ с андрогенните рецептори в корените на косата.той намалява и влиянието на ДНТ върху косопада и акнето. Ако може да се вярва на резултатите от изследването, ROGAINE стимулира и растежа на нова коса.

Трета възможност е да се ползват стероиди, които не могат да се превърнат в ДНТ и които възпрепятстват андрогенното производство на тестостерон. Трябва да се избягва използването на стероиди, които имат за основа ДНТ, ако имате проблеми с косопада. За съжаление няма достатъчно информация относно степента на превръщане на различните стероиди в ДНТ.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Повечето, обхванати от статистиката, заболявания на черния дроб са констатирани при и без това вече болни спортисти. Редки са докладите за увреждания на черния дроб при атлети, ползващи анаболни стероиди. Тези думи не бива да се схващат като свободен пропуск за спортистите. В момента качеството на продуктите на черната борса все повече се влошава. Поради усилията на властите да ограничават търговията с анаболи, до консуматора достигат все по-нечисти стероиди. В наше време неизбежни са педантично точните кръвни проби

УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА

Това противопоказание се среща при мъжете. Уголемяването на простатата се предизвиква от употребата на силни андрогени. FINAJET,PARABOLAN,PROVIPON,HALOTESTIN са главните причинители на това противопоказание. Също така и някои DDR-стероиди. Предизвикаха уголемяване на простатата. Обаче тези стероиди бяха най-често смеси на вече налични стероиди. В рамките на едно изследване вашият лекар може да констатира дали простатата ви е увеличена. Ако лекарят ви засвидетелства увеличаване, трябва да смените стероидите. Увеличената простата може да доведе до усложнения при уриниране или с бъбреците.

Източник:http://steroidite.com


назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Старичка Тойота лети с бясна скорост и на едно кръстовище се забива със страшна сила в чисто нов Мерцедес. От него изскача мутра, изважда шофьора на Тойотата и започва да го бие. Бие, бие и изведнъж забелязва че на дясната седалка седи дебеловрато момче, което се превива от смях.
- Кво се хилиш, бе?
- Абе, не видя ли, че колата е с десен волан. Тоя го взех на стоп да го закарам до болницата.


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.7006s