Фитнес БГстатии

 

Сеанс в солариума.

Сеанс в солариума. - Фитнес БГ
Кожата на човек изгаря под въздействието на ултравиолетовите лъчи. При добро комбиниране на продължителност и интензивност е възможно да се излекуват някои кожни заболявания и да се придаде на тялото бронзов загар. А можете да останете и със силно изгаряне, ако прекалите с процедурите.

Така или иначе, хубавият тен е желан от всеки, но не всеки може да си позволи да се пече на плажа. Затова на помощ идва солариумът, който е важно да се научите как да използвате правилно. Ако следвате основните правила, то насроението след сеанса ще бъде приповдигнато, а кожата ви хубава.

 Видове солариум

 Първите професионални солариуми са били за легнало положение и от тях са се възползвали най-върлите фешън-маниачки. Няколко години след това са изобретени вертикалните турбо-солариуми, които гарантирали по-равномерен тен чрез правилно разпределение на ултравиолетовите лъчи. Освен тези, съществуват и домашни солариуми. Тяхната мощност обикновено е доста по-малка.

 Правила за хубав загар

 Общата препоръчителна доза за загар, се състои от 12 до 20 сеанса, не твърде близки един до друг, два пъти в годината. Най-добре е продължителността на един сеанс да бъде от 5-10 минути за по-мощните солариуми, и малко повече за не толкова силните. Само, ако установите, че кожата ви реагира добре и нямате никакви проблеми, можете да увеличите самата процедура. Непременно трябва да се запознаете с възрастта на апарата, новите лампи нагряват изключително повече, а е задължително да отчетете това.

 Преди сеанса кожата трябва да е чиста, но не мокра или пресушена. След интензивното облъчване, организмът ще има нужда да си отдъхне, тъй като под въздействие на лъчите органите работят на ускорен режим.

 Защитни средства

 За да не навредите на очите си, не забравяйте за специалните очила, които покриват клепачите и не развалят линията на загара. Ако носите контактни лещи, не забравяйте да ги свалите преди сеанс. Намажете устните си с крем, който не пропуска ултравиолетови лъчи. За млечните жлези има хартиени “капачки” . Препоръчва се да помислите и за косата си, тъй като тя може много да пострада, сложете кърпа или тънка шапка.

 Козметика за солариум

 Преди сеанс е необходимо напълно да изчистите кожата от козметика и грим. За добър загар трябва да използвате само козметика, която е предназначена за солариум. Особено популярни са т.н. “слънчеви капсули”, които се правят от натурални продукти и предпазват кожата от прекомерно изсушаване и изгаряне.

Не е препоръчително да използвате слънцезащитни средства – те ще намалят ефекта от солариума или ще причинят изсъхване на кожата.

 За да не навредите

 Преди да посетите солариума е добре лекар или специалист от салона да определи типа на кожата ви, и да ви даде препоръка за това как и по колко  да провеждате сеансите. Ако е противопоказно за вас да се излагате на влиянието на солариума, са вслушайте в съветите на лекаря ви. Важно е да помните, че облъчването от солариума може да ви навреди след прекарана операция, някои видове болести и прием на опредлени лекарства. Лекарите категорично забраняват на бременни и кърмещи жени да посещават солариум, а също и дните по време на менструалния цикълназад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Върви си вълка из гората и гледа заека се задава тичайки и си вика:
- Едно, три, едно, три ....
- Абе заек, защо викаш едно, три бе?
- Толкова ми се чука, че две не виждам.
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.9415s