Фитнес БГстатии


Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /home/fitness/www/root/incs/functions.inc.php on line 312

Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /home/fitness/www/root/incs/functions.inc.php on line 337
 

Kозметичен ефект на солариума.

Kозметичен ефект на солариума. - Фитнес БГ

Козметичният ефект не се изчерпва само с получаване на тен. За целта трябва да разгледаме спектъра на светлината (слънчево лъчение ) известни са най-малко 5 типа лъчи в т.ч. инфрачервени, видим спектър, UVA и UVB, рентгенови, гама. В зависимост от дължината на вълната светлинните частици (фотони) пренасят определено количество енергия която при сблъсък с молекулите съставящи физическите тела отдават тази енергия и биват погълнати или отразени. Тъй като и гама и рентгеновите лъчи са с максимален заряд на енергия те пролъчват физическите тела ( в т.ч. нас хората ) и не са обект на интерес.
Въпросът касае инфрачервените лъчи , UV - A , UV - B и видим спектър .
В случая с излагане на слънце подлагаме тялото си на този вид лъчения като приемаме определено количество енергия.
Инфрачервените лъчи са с най-голям енергиен потенциал и предизвикват най-голям коефициент на затопляне. Лампите ползвани при соларните апарати нямат излъчвания в инфрачервеният спектър.
UV - B лъчите с по-малка дължина на вълната 280 – 315 nm c ъщо притежават сравнително висок енергиен потенциал.
UV-A лъчите са с дължина на вълната 315 – 400 nm с по-малък енергиен потенциал в значително по-малка степен загряват телесните течности. Поради естеството си не проникват в дълбочина и третираната с тях клетка реагира с увеличение на меланиногенезата(продуциране на меланин). Това довежда до появата на познатия Ви тен, а от тук се отключват и други ефекти които изброихме по-горе.
В света до момента около 500 милиона души използват услугите на соларния апарат.

Kакво тряба да запомните, ако имате намерение да правитe тен в солариум:
Умереност. Стремежът да добиете шоколадова красота може да се окаже плачевен.
Ако искате да получите бърз резултат върху откритите части на тялото изберете седящ солариум за лице, деколте и ръце. В подобни солариуми се използват преди всичко лампи с А-излъчване. Те бързо окисляват меланина и загарът се появява доволно бързо. Трябва да знаете обаче, че такъв загар не е дълготраен.
В вертикалните солариуми, за разлика от “седящите”, се съчетават лампи с А и В излъчване. Затова загарът се образува по-бавно, но пък е по-дълготраен. Вертикалните солариуми обикновено са достатъчно мощни и сеансът не продължава повече от десет минути. Те са по-хигиенични, тъй като клиентът не влиза в съприкосновение с тях. по време на сеанса можете дори да танцувате.назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Две зайчета много се обичали и най-накрая решили да си имат малки зайчета. Опитвали те няколко седмици.....минала цяла година но уви нищо не ставало. Най-накрая решили да отидат на доктор и да видят дали той може да им помогне с проблема. Отиват при доктора, влизат в кабинета и му казват:
- Докторе, отдавна сме заедно, много се обичаме и искаме да си имаме малки зайчета. Вече цяла година опитваме ама нищо не се получава. Можете ли да ни помогнете с нещо?
Доктора:
- Момчета, как я мислите вие тая работа !!
Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5378s