Фитнес БГстатии

 

Ако ходите на солариум!

 Ако ходите на солариум! - Фитнес БГ
Кога не трябва да ходите на солариум?
 • В периода, когато употребявате противозачатъчни препарати и антибиотици.
 • През времето, когато си прилагате мезотерапия, пилинг, подмладяващи инжекции. След края на всякакви кожни процедури с дълбоко -въздействие трябва да мине не по-малко от месец.
 • При възпалена кожа.
 • Ако сте бременна или кърмите.
 • Ако сте със суха, снежнобяла кожа, предразположена към изгаряния и при най-щадящ режим.
Солариума е вреден за жени:
 1. Със заболявания на щитовидната жлеза, мастопатия, захарен диабет и хипертония.
 2. В чието семейство има наследствена предразположеност към онкологични заболявания.
 3. Чието тяло е покрито с пигментни петна и бенки.
 1. Полза от солариума
  Разумно проведените солариумни сеанси са не само безвредни, но и полезни: подобряват самочувствието и настроението, лекуват редица кожни проблеми, като например екземи и пъпки.
  Освен това в организма се произвежда "витаминът на радостта" - D, който също помага да се усвояват жизнено необходимите калций и фосфор.
  Изкуственото слънце прави организма по-устойчив на инфекции и простудни заболявания.
 2. Вреда от солариумите процедури:
  Ако прекалите с употребата на солариума, това (както и злоупотребата с природните слънчеви лъчи) води до структурни изменения на кожата. Повърхностния слой надебелява, кожната покривка губи влажността си, а оттам и еластичността и здравината.
Преди да започнете процедури, трябва да се консултирате с лекар-специалист в тази област, който да ви назначи индивидуална програма за ползването на изкуственото слънце. Модерните солариуми са, снабдени с компютри, регулиращи интензивността и продължителността на излъчването и продължителността на сеансите.
Преди да посетите солариума, трябва да знаете:
 • Жените над 30 г. може да правят не повече от 2 процедури на седмица. По-възрастните е най-добре да се ограничат до 1 път.
 • Дори за най-издръжливата кожа сеансът не трябва да продължава повече от 20 мин.
 • Косата, от корените до краищата, трябва , да бъде закрита с памучна или панамена кърпа, защото в солариума най-често страда косата тя става матова, чуплива безжизнена.
 • В солариума трябва да сте с качествени слънчеви очила (а не имитация) с ултравиолетова защита, тъй като ултравиолетовите лъчи влияят отрицателно на ретината на очите. Те проникват дори през затворени клепачи, върху които е положена черна превръзка.
 • Устните също са много уязвими, тъй като не произвеждат меланин. За да не из пръхнат и не загубят цвета си намажете ги с балсам за устни с ултравиолетова защита.
 • Жените над 40 г. е желателно да покриват области на гърдите си.
 • Преди солариум старателно се измивайте и изсушавайте. Внимавайте с използването на парфюми и дезодоранти. Много от тях са чувствителни към изкуственото( слънце и могат да оставя върху кожата пигментни neтна.
 • След солариум в продължение на 10 часа не бива д използвате спиртни лосион и кремове с дълбоко проникване.
  След сеанса кожата с нуждае само от леко овлажняваненазад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

В гората:
- Съвсем няма гъби! Даже и мухоморка!
- За какво ти е пък мухоморка?!!?
- Поне тъщата да хапне!


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.5509s