Фитнес БГстатии

 

Най-добрите аеробни упражнения.

Най-добрите аеробни упражнения. - Фитнес БГ
Аеробика означава ”с кислород” и е постоянно и устойчиво упражняване на голяма група от мускули. Аеробиката подобрява общото здраве, изгарянето на мазнините и кардио състоянието на всеки индивид.

Какво е аеробно упражнение?

Аеробните упражнения включват занимания изискващи умерен интензитет и сила.

 • бързо ходене
 • тичане
 • каране на колело
 • плуване
 • аеробни танци
Взимайки под внимание всички активности описани до момента намираме,че общото между тях е постоянното, ритмично движение без почивка от начало до край. Нито едно от тези занимания не изисква голяма скорост или свръхнапрягане. Всички те са с бавен до среден интензитет, който ускорява пулса ви до здравословно ниво.

Предимства на аеробните упражнения

 • Аеробиката е считана за една от най-добрите форми на упражнения за всички възрастови групи. Регулярните упражнения подсилват сърцето и белите дробове чрез увеличаване на сърдечния пулс до по-високи, но здравословни нива. Това позволява на белите дробове да оползотворяват повече кислород до оптимални нива, а постоянно увеличения пулс по време на заниманията подпомага силата и здравословното състояние на сърцето.

В допълнение на написаното, аеробиката има още много доказани предимства.

 • Подпомага изгарянето на телесна мазнина
 • Намалява нивото на холестерол
 • Подобрява издръжливостта
 • Увеличава мускулната сила
 • Постоянно усещане за енергичност
Всяко аеробно упражнение би имало добър ефект само ако се изпълнява ритмично с умерен интензитет най-малко 30 минути.

Кое е най-доброто аеробно упражнение?

Всички. Няма аеробно упражнение което да не ти е от полза. Най-ползотворният начин е като се редуват колкото е възможно повече различни видове аеробни упражнения. Не правете всеки път едни и същи. Може да редувате различни с продължителност от 15 минути, всяко. Дори може да правите един вид днес и нещо съвсем различно на следващия ден. Разнообразието е гаранция, че всички групи мускули ще се натоварват равномерно.

Общо погршно мнение е, че непременно трябва да се присъедините към добър курс по аеробика. Погледнете видовете аеробни упражнения и ще се уверите, че това не е така. Ходене, тичане, каране на колело, плуване. Все занимания, които може да извършвате навън при подходящи условия. Безспорно участието ви в курс по аеробни танци с добър инструктор би било по-полезно от самостоятелни занимания.

Считайки че сте в добра обща форма вие трябва да се упражнявате 4-5 дни в седмицата. Продължителността би трябвало да е между 30 мин. и 1 час, като не се включва времето за загрявка и разтоварване. Правете всички упражнения с постоянна и ритмична крачка. Винаги се вслушвай в тялото си. Не се подлагай на тотално изтощение. Това би могло да е по вредно, отколкото полезно.

И не на последно място винаги избирайте аеробни упражнения, които ви доставят удоволствие.

назад

Fitness.bg on Facebook

ВИЦОВЕ

Малко момченце пита приятелчето си:
- Пешко, твойте родители плашат ли се от анимационните филмчета, бе?
- Не, разбира се.
- А моите се плашат, щом почне някое анимационно филмче и бягат в спалнята, завиват се през глава и се тресат от страх!


Copyright © 2009 Fitness.bg За нас :: Реклама :: Права :: Карта на сайта :: Контакти и въпроси :: Условия за доставка Изработено от СТЕНИК Уеб Дизайн
14 queries executed; Script time: 0.6299s